На 11 и 12 декември вицепрезидентът ще бъде на посещение в Париж

...
На 11 и 12 декември вицепрезидентът ще бъде на посещение в Париж
Коментари Харесай

Илияна Йотова отива в Париж

На 11 и 12 декември вицепрезидентът ще бъде на посещаване в Париж по отношение на 30-годишнината от пълноправното участие на България в Международната организация на Франкофонията. Честванията са под патронажа на вицепрезидента, оповестиха от президентския прессекретариат.

В понеделник годишнината ще бъде маркирана с концерт-спектакъл в централата на ЮНЕСКО – организацията на Организация на обединените нации за обучение, просвета и просвета. Спектакълът е отдаден на 60 години от загубата на световноизвестната певица Едит Пиаф.

С концерта под патронажа на вицепрезидента, на вицепремиера и министъра на външните работи и на френската Национална комисия за ЮНЕСКО се означават и 40 години от вписването на първите четири български обекта в листата на международното завещание на ЮНЕСКО и 20 години от приемането на Конвенцията за нематериално културно завещание. Спектакълът е дело на Вера Шандел и Ангел Заберски трио под сценографията на Марияна Арсенова. От наследниците на Едит Пиаф е декларирана среща с вицепрезидента.

Във вторник са планувани диалози на с генералния шеф на ЮНЕСКО Одри Азуле и с Лоик Ерве – заместник-председател на Сената на Френската република и ръководител на Групата за другарство Франция – България.

 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР